Tervezzetek Társasjátékot!
Zöldkrajcár logo
Artventura logo

 

A Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub, a 2012. februárban induló, KMOP-3.3.4/A-10-2010-0029-es azonosító jelű, ARTVENTURA utazó környezetvédelmi tapintható művészeti kiállítás és road show elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan környezetvédelmi társasjáték készítő pályázatot hirdet.

Pályázatra jelentkezhetnek: természetes személyek és civil szervezetek, de elsősorban iskoláskorúak pályaműveit várjuk.

Ha szeretitek a természetet, a környezetvédelmet, akkor készítsetek társasjátékot! Alkossatok 4-10 fős csoportot az osztálytársaitokkal, válasszatok egy csapatnevet, és nevezzetek be a társasjáték-készítő pályázatunkra!  Célunk, hogy felhívjuk az iskolások, a felnőttek figyelmét a környezetvédelem fontosságára, s mindezt játékosan érjük el. Legyetek kreatívak! A játékok készüljenek újrafelhasználható vagy természetes anyagokból, s a szabályok pedig a természetvédelem, környezetvédelem témáit érintsék!

Jelentkezhettek egyénileg és csoportosan is!

A kísérőlevélben tüntessétek föl a csapatotok elnevezését, a saját neveteket és azt, hogy melyik iskola melyik osztályába jártok.

Bővebben
Artventura logo
Környezetvédelmi diákaktivista
Zöldkrajcár logo
Artventura logo

 

Keressük a legjobb környezetvédelmi diákaktivistát!

A Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub, a 2012. februárban induló, KMOP-3.3.4/A-10-2010-0029-es azonosító jelű, ARTVENTURA utazó környezetvédelmi tapintható művészeti kiállítás és road show elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan pályázatot hirdet, a legjobb környezetvédelmi diákaktivista cím elnyerésére.

Olyan diákokat keresünk, akik életvitelükkel, életszemléletükkel példamutató magatartást nyújtanak társaiknak. Az aktivisták úgy élik mindennapjaikat, hogy a környezetvédelem számukra iránymutató. Egészséges életmódjuk másokra is kihat. Olyan aktivistát keresünk, aki közösségi programokat szervez társainak (szemétszedés, kertészkedés, túrázás, természetfotózás, stb.) és ezzel osztálytársai személetmódját is pozitívan befolyásolja.

Pályázatnak tartalmazni kell egy rövid önéletrajzot, környezetvédelmi közösségi események dokumentálását fotókkal vagy beszámolókkal, s legalább 8 ajánlást diákoktól, akikre hatással volt az aktivista tevékenysége. 

Bővebben
Artventura logo
Környezetvédelmi Fotópályázat!
Zöldkrajcár logo
Artventura logo

 

A Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub, a 2012. februárban induló, KMOP-3.3.4/A-10-2010-0029-es azonosító jelű, ARTVENTURA utazó környezetvédelmi tapintható művészeti kiállítás és road show elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan környezetvédelmi fotópályázatot hirdet.

 

Pályázatra jelentkezhetnek: természetes személyek és civil szervezetek, de elsősorban iskoláskorúak pályaműveit várjuk

 

Olyan fotók beküldését várjuk, amelyek a természet és az ember környezetét, kapcsolatát mutatják be. A fotópályázat célja, hogy felhívja a figyelmet környezetünk megóvására, s arra, hogy milyen fontos egységet alkot a természet, az ember és az állatvilág.

A pályázat benyújtásának feltételei, formai követelmények:1. Pályázni legalább 3000 pixel szélességű, eredeti felvétellel lehet.

2. A képek elkészítéséhez bármilyen típusú fényképezőgép használata megengedett. A képek Photoshop, Illustrator és egyéb fényképkezelő-szerkesztő program általi utólagos, érdemi módosítása ( a kép kismértékű vágása, a színkorrekció, fekete-fehér konvertálás, kontraszt és világosítás nem minősül érdemi módosításnak!) nem engedélyezett pl. átszínezés, montázs használata, stb.

3. Egy beküldő maximum 5 képet küldhet be.

4. A képeket a készítő nevével és címével a következő címre várjuk: Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub, 2000 Szentendre Pf.: 219

További feltételek:

1. A pályázó/szerző felelősséget vállal azért, hogy a pályázati anyaga nem sérti harmadik személy személyiségi, vagy egyéb jogait.

2. A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják a kiírásban foglalt feltételeket és a bíráló bizottság döntését.

3. A nyertes pályamunkák alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázaton legjobbnak ítélt képekből naptárt és egyéb nyomtatott anyagokat készítsünk (szerzők nevének feltüntetésével) az egyesület céljainak népszerűsítése érdekében.

Bővebben
Artventura logo
Környezetvédelmi Filmpályázat
Zöldkrajcár logo
Artventura logo

A Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub, a 2012. februárban induló, KMOP-3.3.4/A-10-2010-0029-es azonosító jelű, ARTVENTURA utazó környezetvédelmi tapintható művészeti kiállítás és road show elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan környezetvédelmi filmpályázatot hirdet, A hülyeség kora c. dokumentumfilm folytatására.

 

Pályázatra jelentkezhetnek: természetes személyek és civil szervezetek, de elsősorban iskoláskorúak pályaműveit várjuk.

 

A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. "Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?" - teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben. Az archív felvételeken olyan, ma élő húsvér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól.

 

Ha Te lennél a film rendezője, hogyan fejeznéd be ezt a filmet? A klímaváltozás miként befolyásolja az emberiség életét, jövőjét? A pályázatra jelentkezők fantáziájuk szerint folytathatják a történetet. A film folytatását bármilyen kamerával el lehet készíteni, ami rendelkezésre áll. A film max. hossza: 10 perc.

 

A pályázaton résztvevő személy részvételével hozzájárul ahhoz, hogy az általa készített filmet a Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub a pályázat elbírálásától számított 5 éves időtartamban kizárólagos jelleggel szabadon felhasználja.

 

Beküldési határidő: 2012. jún.10. 

Bővebben
Artventura logo
Környezetvédelmi Meseíró pályázat
Zöldkrajcár logo
Artventura logo

 

A Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub, a 2012. februárban induló, KMOP-3.3.4/A-10-2010-0029-es azonosító jelű, ARTVENTURA utazó környezetvédelmi tapintható művészeti kiállítás és road show elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan környezetvédelmi meseíró pályázatot hirdet.

Mesepályázatunkra olyan írásokat várunk, amelyek a fenntartható, egészséges és környezettudatos életvitel témában pozitív értékeket mutatnak meg.

Célunk a környezetvédelem, az energiatudatosság iránti érzékenység felkeltése.

 

Pályázatra jelentkezhetnek:természetes személyek és civil szervezetek, de elsősorban iskoláskorúak pályaműveit várjuk.

 

Korosztály: 7 éves kortól 100 éves korig

A mesékhez rajzok is készülhetnek.

A mese maximális hossza: 6 oldal. A pályázaton résztvevő személy részvételével hozzájárul ahhoz, hogy az általa írt mesét a Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub a pályázat elbírálásától számított 5 éves időtartamban kizárólagos jelleggel szabadon felhasználja.

Beküldési határidő: 2012. jún.10. 

Bővebben
Artventura logo