Környezetvédelmi Filmpályázat
Zöldkrajcár logo
Artventura logo

A Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub, a 2012. februárban induló, KMOP-3.3.4/A-10-2010-0029-es azonosító jelű, ARTVENTURA utazó környezetvédelmi tapintható művészeti kiállítás és road show elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan környezetvédelmi filmpályázatot hirdet, A hülyeség kora c. dokumentumfilm folytatására.

 

Pályázatra jelentkezhetnek: természetes személyek és civil szervezetek, de elsősorban iskoláskorúak pályaműveit várjuk.

 

A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. "Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?" - teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben. Az archív felvételeken olyan, ma élő húsvér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól.

 

Ha Te lennél a film rendezője, hogyan fejeznéd be ezt a filmet? A klímaváltozás miként befolyásolja az emberiség életét, jövőjét? A pályázatra jelentkezők fantáziájuk szerint folytathatják a történetet. A film folytatását bármilyen kamerával el lehet készíteni, ami rendelkezésre áll. A film max. hossza: 10 perc.

 

A pályázaton résztvevő személy részvételével hozzájárul ahhoz, hogy az általa készített filmet a Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub a pályázat elbírálásától számított 5 éves időtartamban kizárólagos jelleggel szabadon felhasználja.

 

Beküldési határidő: 2012. jún.10. 

 

A pályázat díjazása:

1.    díj egy ARTVENTURA kerékpár, amely az ARTVENTURA környezetvédelmi, művészeti kiállításon megtekinthető

2.    díj: a film megjelenése az ARTVENTURA honlapon

3.    díj: a film megjelenése az ARTVENTURA honlapon

A filmeket a következő címre várjuk: Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sportklub, 2000 Szentendre Pf.: 219

Értékelés:a beküldött pályaműveket 3 tagú zsűri értékeli

Eredményhirdetés: Időpont:2012. június. 16. Helyszín: Művészetek Háza, Gödöllő Szabadság út 6.

Információ a pályázattal kapcsolatban: info@artventura.hu

Artventura logo