Játék szabályok
Zöldkrajcár logo
Artventura logo

A Zöld Krajcár egy környezetvédelmi társasjáték. Ötletelésre, „zöld aktivitásra” a fenntartható életmódot segítő elhatározásokra, cselekedetre ösztönzi a résztvevőket, igyekszik meggyőzni őket arról, hogy saját maguk is mennyire sokat tehetnek környezetük és egészségük védelme érdekében.

A játékban résztvevők olyan cselekedeteket valósítanak meg tárgyi és szociális környezetükben, amelyek a zöldebb, a költséghatékonyabb és a fenntarthatóbb életformákat jellemzik.

A játék menete:

 

1. A játékosnak regisztrálnia kell a www.zoldkrajcar.hu honlapon.
 
2. A regisztrált résztvevő vállal egy vagy inkább több „zöldcselekedetet”, amelyet a virtuális Zöldek Tanácsa fogad el. A vállalást fotóval dokumentálja. Fontos, hogy a vállalás személyes legyen, és a teljesítés leírása rovatba rövid, pár mondatos magyarázat kerüljön, hogy a vállalt cselekedet miért környezetbarát, s hogyan befolyásolja pozitívan a környezetünket. A vállalás akkor fogadható el, ha a feltöltött kép mellett, minden rovat kitöltésre kerül: tehát a személyes vállalás, s a teljesítés magyarázatként. A Tanács értesíti a játékost a felajánlás elfogadásáról. Ha nem  elfogadható a felajánlás, erről is értesítést küld és ötletekkel segíti a játékosok új felajánlását.
 
A digitális fotó beküldésével szinkronban nyilatkozik arról, hogy a kép senki személyiségi jogait nem sérti, és beleegyezését adja, hogy a Tanács a jó gyakorlat illusztrálására, a honlapra kirakja. Egy-egy résztvevő több „zöldcselekedetet is végrehajthat, de mindegyikről külön képet kell beküldenie. Családtagok, barátok beleegyezésükkel szerepelhetnek a képeken.
 
A játék győztese az a résztvevő lesz, aki a legtöbb „zöldcselekedetet” hajtja végre és a végrehajtást a beküldött képekkel bizonyítja. A Zöldek Tanácsa minden egyes elfogadott, végrehajtott, dokumentált cselekedetet egy darab zöldkrajcárral jutalmaz. A zöldkrajcár megjelenését tekintve egy egyedi, sorszámozott érme. Amit a játékosok az ARTVENTURA programsorozat rendezvényein vehetnek át. Az első öt visszaigazolt zöldcselekedettel rendelkező játékos kerékpárt nyer, amely a kiállításon megtekinthető, és a kiállítás záró rendezvényén Gödöllőn átvehető.
 
KÉREM NÉZZÉK MEG PÁLYÁZATAINKAT IS, ezeken a mese író, filmes, fotós… pályázatokon is kerékpár jár a legjobb anyagot beküldőnek!
 
 
A zöldcselekedetek és pályázatok beküldési határideje: 2012. jún. 10 24.00.
 
Eredményhirdetés: Időpont: 2012. jún.16.15.00 Helyszín: Művészetek Háza,  Gödöllő Szabadság út 6.

Artventura logo